Devblog 31 – Mikrotranzakció

Felröppet a múltkor, hogy bekerül a pénz a játékba, no de a valós pénz mikrotranzakciós keretek között. Erős felháborodást keltett a kedves és igencsak türelmes játékosközösségben. A leírtak alapján azért itt nem a “Vegyél 1200 forintért gyémántot és akkor kapsz extra lófaszt a seggedbe, amitől gyorsabban futsz majd” című dologról van szó.

Miről is van szó?

Mindenki jól tudja bent is, hogy mindenki szereti elszórni a pénzét. Mindenki szeret valamit megvenni, hogy aztán még többet fizessen játékon belül az extra cuccokért.

Természetesen senki se szereti, legalábbis a legtöbben biztosan nem. Garry a Devblog 31 című bejegyzésben leírta, hogy bizony nem arról van szó, hogy akkor most gyémántokat vagy rádióaktív darabokat, hogy még többet kapjunk, hanem a Steam saját boltját integrálnák bele a játékba. A cuccaidat eladhatod másoknak. Ez működik minden más játékban is Steam-en, sőt ez működik alapvetően mindenhol. Ők csak azt oldanák meg, hogy ehhez ne kelljen kilépni a játék menetéből és úgy tudj kereskedni, hogy közben oda tudsz figyelni a lesből támadó dárdás fickóra (mivel női karakter még mindig nincs). Ez nem kötelező és senki se fog megvetni azért, ha ezt nem használod. Ugyan úgy ahogyan Team Fortress 2-ben is van ilyen lehetőség, úgy ott sem barmolta szét a játékot.

1414245558

Hogy mégis mi lesz belőle az majd kiderül, egyelőre csak ötletelés, mint ahogyan sok minden más is a játékban. Rendszeresen kerülnek ki különféle eszközök, tájelemek, modellek a blogra. Ezek mind-mind csak ötletelések és nem pedig tények, hogy “Ez lesz szokd meg”. A játék az első változatokhoz képest nem csak külsőben, de működésben és logikában is megváltozott. Ez várható volt és továbbra is számíthatunk erre. Gondoljunk csak a zombikra, amiknek már csak nyoma sincsen vagy éppen a radvárosokra, amikből megintcsak nem maradt semmi egy két sobron kívül.

Balazs Nadasdi

Developer, Project Manager, Blogger, Dad... or sometihng like these

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d blogger ezt szereti: